Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home3/r70483weis/nicufilip.ro/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home3/r70483weis/nicufilip.ro/wp-content/themes/jupiter/framework/includes/minify/src/Minifier.php on line 227
Cum devin mason – R:.L:. Nicu Filip nr. 1

Ordinul masonic este deschis barbatilor cu varsta peste 21 ani (sau peste 18 ani in cazul fiilor de masoni), de orice rasa sau religie, de buna reputatie si cu o dorinta personala de a deveni Mason.

Cerinta esentiala pentru a putea fi admis este credinta in nemurirea sufletului si in Divinitate, denumita generic Marele Arhitect al Universului.

Una dintre traditiile Masoneriei este ca noi nu solicitam membri. Barbatii trebuie sa adere din proprie initiativa. Cand sunteti gata sa va alaturati noua, puteti completa Cererea de admitere in Ordinul Masonic si cineva va va contacta cu privire la aderare.

Sugestie

Dupa ce ati citit informatiile din acest site si daca sunteti in continuare interesat sa deveniti Francmason, va sugeram sa vorbiti prima data cu un membru al familiei, prieten sau coleg de care stiti deja ca este membru. Ei vor sti sa va explice ceea ce pot despre fraternitate si va vor ajuta sa gasiti o Loja adecvata.

Cand poate deveni un barbat mason?

Atunci cand poate privi marea arhitectura a lucrurilor, deasupra raurilor, dealurilor din departarea orizontului cu un sens profund al micimii sale si inca simte radacinile fiecarei virtuti, frica, speranta si curajul.

Atunci cand simte in adancul inimi sale ca fiecare este la fel de nobil, josnic, divin sau diabolic si singur ca el insusi si cauta sa inteleaga, sa ierte, sa iubeasca pe acest seaman al sau.

Atunci cand stie sa fie solidar cu cel aflat in suferinta, chiar daca stie ca acesta pacatuieste dar se afla intr-o apriga lupta cu vitregiile sortii.

Atunci cand a invatat cum sa-si faca prieteni, cum sa-i pastreze si inainte de toate cum sa-i tina alaturi de sufletul sau.

Atunci cand iubeste florile, cand fara arma nu poate vana pasari si cand simte vibratia unei placeri trecute la auzul rasetului de copil.

Atunci cand poate fi fericit si poate avea ganduri inalte, chiar si printre cele mai vitrege munci la care viata il supune.

Atunci cand copacii vesnic verzi si reflexele soarelui in parauri il cuceresc asemeni gandului pentru o fiinta mult iubita si de muit disparuta.

Atunci cand nici un strigat de disperare nu-i trece pe langa ureche si orice mana intinsa catre el isi gaseste raspuns.

Atunci cand gaseste binele in orice lupta prin care ajuta un om sa pastreze esenta lucrurilor sfinte si vede maretia lucrurilor in viata indiferent de numele acestei lupte.

Atunci cand poate privi in mocirla din marginea drumului si poate vedea ceva dincolo de noroi si cand poate privi in fata celui mai nevrednic muritor si poate vedea ceva dincolo de pacat.

Atunci cand stie cum sa se roage, cum sa iubeasca, cum sa spere.

Atunci cand si-a pastrat credinta in sine impreuna cu prietenul sau si cu Dumnezeul sau; bucuros sa traiasca, dar fara frica de moarte – in mana cu o sabie impotriva raului si in inima cu un refren de iubire.

Acest fel de om a descoperit singurul secret real al Masoneriei si incearca sa-l daruiasca intregii lumi.

De ce sa devin Mason?

Masonii au propriile lor motive de a face parte din Francmasonerie. In cele ce urmeaza sunt cateva dintre motivele invocate:

  • Realizare – progresul in diverse pozitii in Loja pentru a deveni Maestru Venerabil.
  • Cunostinte – obtinerea de informatii despre istoria si misterele Francmasoneriei.
  • Fratie – posibilitatea de a avea noi prieteni si cunostinte din toate categoriile de viata, preocupari si varsta.
  • Educatie – posibilitatea de a invata de la colegi si mentori prin practicarea ritualului si elaborarea de scurte discursuri.
  • Caritate – capacitatea de a contribui la cauze merituorii, atat Masonice cat si non-Masonice.
  • Autoperfectionare – contributia continua pentru binele familiei si societatii.

Cerere de admitere in Ordinul Masonic


Este de preferat sa trimiteti un CV, in format txt, rtf, pdf, doc/docx sau comprimat gz, rar, zip.

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search